EU Projekt: NEVER TOO LATE TO GET FIT!

 

 

Kako si predstavljate svojo starost? Ali želite biti zdravi, aktivni in v dobri kondicji tudi, ko dosežete svojih prvih 50 let? Ni ga posameznika, ki na to vprašanje ne bi odgovoril z DA.   

Število starejše populacije v državi se povečuje. Postajamo država starejših in vse več je starostnikov, ki skrbi za svoje dobro počutje tudi z vsakodnevnimi fizičnimi aktivnostmi. Pri izvajanju naših programov tako opažamo povečano število starejših, ki si želijo udejstvovati pri sodobnih in aktualnih oblikah fizične aktivnosti.

  • Zato smo združili moči in z zavodom Trend-Prima pripravili in prijavili mednarodni projekt (v katerega smo vključili in povabili še partnerje iz Italije, Portugalske, Francije in Turčije) s katerim bomo s  skupnimi močmi, izkušnjami in znanjem razvili inovativno vadbo, ki bo primerna za populacijo 50+. Projektna ideja je torej pripraviti in razviti takšno obliko gibanja in vaj, ki bo na karseda enostaven in zdrav način zajela čim večje število populacije 50+ in ki bo vzpodbudila ter povečala vsakodnevno fizično aktivnost starejše populacije.

Moški se večinoma odločajo za vadbo v fitnes centrih, ženske pa zanimajo skupinske vadbe. V primeru obiska fitnes centra se izvajajo klasične vaje in na ta način se na enostaven in karseda varen način dosegajo želeni rezultati. V primeru skupinskih vadb pa je zadeva malce drugačna. Takoimenovane "tržno zanimive" vadbe, ki se izvajajo predvsem za mlajšo populacijo za starejše žal niso primerne v bistvu so celo nevarne in nezdrave. Starejši udeleženci se zato mnogokrat počutijo neprijetno in ne morejo izvajati določenih vaj zaradi prevelike intenzivnosti in ostalih elementov izvajanja.

  • S projektom bomo lansirali posebne vaje "WO&MEN FIT"! in to za posameznike starejše od 50 let seveda upoštevajoč omejitve zaradi starosti vadečih, njihovih fizičnih sposobnosti (bolezni, zdravstvene težave, invalidnost itd).
  •  Posebnost projekta bo izdelava spletnega portala na katerem bodo dostopne vse podrobnosti in izvedba vaj s slikami in video posnetki. Prav tako bomo izdelali in vzpovstavili aplikacijo, katero bo možno naložiti na pametni telefon.

 

Za čim bolj kvalitetno izpeljavo projekta vas Vljudno prosimo, da izpolnite kratek vprašalnik na spodnji povezavi. Hvala.

http://www.surveey.com/SurveyGoOn.aspx

 

Povezava projekta